Welke supermarkt verkoopt de lekkerste chocolademelk?

Op het besneeuwde museumplein in Amsterdam werd chocolademelk van uiteenlopende supermarkten testen. De uitkomst is verrassend.

Editie NL test de traditionele, volle chocolademelk van verschillende supermarkten. De jury bestond uit Maurits Rubinstein, chocolatier Kees Raat en schaatser Leon Essink.

De volgende chocolademelk werd getest:
Nutricia (Chocomel): 1,19 euro

Jumbo : 0,99 euro

Albert Heijn: 1,02 euro

C1000: 0,95 euro

Plus: 0,98 euro

Lidl: 0,85 euro

En…. de uitslag!
Na proeven, nog eens proeven, wikken en wegen, is de jury tot een oordeel gekomen. Zij vonden, met stip op nummer 1, de lekkerste warme chocolademelk:

1) Plus

Jury-oordeel: “Deze chocolademelk is écht lekker na het schaatsen. Heeft een volle, romige smaak en het lijkt wel of we een vleugje van noten proeven. De romigheid en samenstelling zit goed in elkaar. Ook zit er een dikke schuimkraag op de chocolademelk.”

2) C1000

Jury-oordeel: “Je proeft hier veel cacao. De chocolademelk ruikt ook erg lekker. Ook komt er een velletje op de chocolademelk en dat is een goed teken, wat dat betekent dat de melk vettig is. Het is een lekkere, romige chocolademelk.”

3) Albert Heijn

Jury-oordeel: “Deze chocolademelk is niet poederig en goed gebonden. Je proeft wel de chocolade maar toch is deze een beetje waterig.”

4) Nutricia (Chocomel)

Jury-oordeel: “Deze chocolademelk is een beetje dun en vrij zoet. Dat is natuurlijk lekker voor kinderen. Je ruikt de cacao, maar proeft dit helaas niet. Ook heeft deze chocolademelk een beetje een melkpoeder-achtige nasmaak. Er zit geen binding in.”

5) Jumbo

Jury-oordeel: “Deze chocolademelk ruikt en proeft een beetje kartonnig. Je proeft geen cacao en het ziet er een beetje poederig uit. Het blijft aan de beker plakken.”

6) Lidl

Jury-oordeel: “Dit smaakt erg naar koffiemelk en is erg slap.”

Lidl, die het toch vaak goed doet, valt deze keer volledig door de mand. Ga naar RTL voor de opnames van de test.  Het initiatief kwam van de baas van de chocoladefabriek.

Lees ook:Supermarktoliebollentest- veel trieste bollen
Lees ook:Waar koop je de lekkerste paasstol?
Lees ook:Lidl verkoopt de beste koffiebonen
Lees ook:Rosé van Lidl
Lees ook:Wat is de beste mayonaise uit de supermarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.