Lidl verkoopt de beste koffiebonen

Editie NL testte Arabica-koffiebonen. Die van Jumbo moet je niet kopen, want beoordeeld als ranzig, die van Lidl zijn goed.

Koop je Arabica-bonen bij Lidl. Editie Nl testte koffiebonen van Jumbo (kiloprijs €12,48), Albert Heijn (€11,99), La Place (€12,95), Lavazza (€15,90) en Lidl (€7,95). Een panel met daarin Barista-trainer Victor Constandse, koffie-expert Joost Leopold en koffieliefhebber Loes van Meerten testte de 100% Arabica koffiebonen

Mooie, romige smaak
De koffiebonen van het merk Monte Santos van Lidl kreeg de beste beoordeling van de jury. ‘Mooi en romige body. De koffie heeft een goede afdronk. Vergeleken met de andere koffiebonen is deze het minst saai en vlak. Op de bonen ontdekt de jury zweetdruppels, en dat is positief: dat betekent dat de bonen vers zijn.’

Ranzig en oud: Jumbo en LaPlace
Behalve Lidl konden ook de koffies van Lavazza en AH Excellent rekenen op een (krappe) voldoende van de jury. De Jumbo-bonen krijgen er flink van langs: ‘Met één zin: wat een ranzige koffie. De crème is heel licht. Dat betekent dat de koffie heel oud is.’

De koffie van La Place spant de kroon: ‘Zeer ranzige, metalige koffie. De koffie smaakt naar galbitter en heeft een vervelende afdronk. Alles wat je niet verwacht van een koffie zit hierin.’

bron: distrifood

Lees ook:Welke supermarkt verkoopt de lekkerste chocolademelk?
Lees ook:Supermarktoliebollentest- veel trieste bollen
Lees ook:Waar koop je de lekkerste paasstol?
Lees ook:Rosé van Lidl
Lees ook:Eigen koffiemerk voor Dekamarkt

5 reacties op “Lidl verkoopt de beste koffiebonen

 1. CGML

  Ik heb ze geprobeerd, ik heb nog nooit, echt nooit, zulke vieze koffie koffie gehad. Na het malen en het zetten rook de koffie al erg muf, heb toch maar even geproefd, de smaak was erg bitter, overheersende brandsmaak (zeg maar gerust verbrandsmaak).
  Heb het geprobeerd als espresso en als cappuccino, waren beide vreselijk.
  Ik ben geen Lidl hater en ze verkopen echt goede produkten maar met deze koffiebonen slaan ze de plank echt heel ver mis.
  Ik zou graag willen weten wie in het proefpanel hebben gezeten, kunnen ze bij mij een keer een espressootje halen, smaakt ten minste echt naar koffie. Zal ook heus wel iets aan mankeren maar dat is niets vergeleken met die asbaksmaak van de Lidl koffiebonen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. nel

   Ik gebruik al jaren de bonen van de Lido en ben een zeer tevreden klant.

     /   Beantwoorden  / 
 2. bert

  Ik heb de espresso bonen van de lidl geprobeerd.
  deze bonen hebben een zeer goed en duidelijk aroma zeker geen teleurstelling en zelfs veel beter dan sommige hele duure bonen die ik wel eens geprobeerd heb.
  Ook is de smaakt zeer vol en aangenaam.
  Er is een koffie website waar de lidl bonen worden neer gehaald door een stel snobs die blijkbaar liever hebben dat je 3x zoveel betaal. Trek je daar niets van aan! want deze espresso bonen zijn zowat de beste die ik ooit geprobeerd heb en ook heerlijk in de french press.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Thomas John

  Gebruik de bonen al een jaar of 2 prima boon voor een nette prijs, niks mis mee

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dré Jansen

  toevallig lees ik een advertentie over koffiebonen.
  8 pakke van 1 Kg voor dezelfde prijs als bij de Lidle.
  omdat ik wilde weten wat je bij de Lidle betaal, kwam ik op deze site. de aanbieding uit krant (AD) is dus net zo voordelig als bij de Lidle, alleen bij de Lidle hoef je er geen 8 te kopen, zodat de laatste zak ook vers bi Lidle gehaald kan worden.
  wederom hulde voor onze Duitse vrienden.
  groeten, Dré

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.