Wat zit er eigenlijk in Lasagne Tradizionale van Bertolli?

Laat dat Tradizionale maar zitten, Unilever! Veel kunstmatige troep, waaronder een aantal E-nummers met vervelende bijwerkingen.

De organisatie foodwatch heeft Bertolli Lasagne Tradizionale onder de loep genomen. Foodwatch concludeert dat Bertolli niet levert wat Unilever belooft. Het product wordt in de markt gezet als authentiek en puur.

Foodwatch: ‘’Bertolli staat voor een ‘gezonde mediterrane levensstijl’. Bekijk je de ingrediëntenlijst goed, dan valt dat gezonde nogal tegen – en het mediterrane ook. De tomaten in het zakje saus zijn niet gegarandeerd Italiaans en de ‘besciamella’ bevat maar liefst 15 ingrediënten, in plaats van de 3 die in een echte bechamelsaus thuishoren. Volgens kenners heeft de term “extra olijfolie verkregen bij de eerste persing” geen enkele waarde en is de olie in deze lasagne waarschijnlijk gewone, geraffineerde olie.

Het gros van de toevoegingen is kunstmatig, waaronder een aantal E-nummers met vervelende bijwerkingen als winderigheid en (in grotere hoeveelheden) een laxerende werking. Bovendien zijn aan dit hartige product suikers toegevoegd – een praktijk waaraan steeds meer voedselproducenten zich bezondigen. Zo wennen consumenten aan een zoete smaak en dat is slecht te verantwoorden nu overgewicht voor toenemende gezondheidsproblemen zorgt.’’ Voor meer informatie zie foodwatch.

Lees ook:Sinterklaastaart van Hema niet gezond
Lees ook:Bertolli gaat er niet vandoor
Lees ook:E102: slecht voor de gezondheid
Lees ook:Jacht op E-nummers van start
Lees ook:E131: slecht voor de gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.