Senioren-supermarkt door oudere niet gewenst

In andere landen is het een groot succes: een supermarkt speciaal gericht op ouderen. Meer ruimte en grotere prijskaartjes zijn een paar zaken die het boodschappen doen voor ouderen een stuk aangenamer maken in dit soort zaken. In Nederland zijn we echter niet zo happig op het idee.

De 50-plusser vinden het wel goed zo. Met name Albert Heijn scoort goed bij de ouderen, maar dat vind ik ook niet meer dan logisch. AH is immers altijd wel in de buurt, goed bereikbaar en de winkels zijn vaak net iets ruimer opgezet dan een gemiddelde Lidl.

De service van bestaande supermarkten vindt meer dan 80% van de ondervraagden prima. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: meer dan de helft geeft aan regelmatig aanbiedingen mis te lopen, omdat dergelijke producten alleen in grote verpakkingen aangeboden worden. Ook hebben ze moeite met de productinformatie op de verpakkingen. Daarnaast heeft de helft moeite met het openen van de verpakkingen.

Een klantentoilet zie je niet vaak meer in supermarkten. Ik geloof niet dat ik er ooit een gezien heb. Toch zou dit zeer door de 50-plusser gewaardeerd worden. Het verdwijnen van de snelkassa in hun supermarkt vinden velen ook jammer. Hoezo is deze verdwnenen dan? Volgens mij komen deze er juist steeds meer. We willen toch allemaal snel aan de beurt zijn met de paar dingetjes die we nodig hebben. Kennelijk geldt dit niet voor de ondervraagde groep mensen.  

Bron: Distrifood

Lees ook:Pinnen voor veel ouderen een groot probleem
Lees ook:Senior ziet 50-plus super niet zitten
Lees ook:Markt voor senioren nog nauwelijks ondekt
Lees ook:Senioren zijn de toekomst
Lees ook:Verse vis in supermarkt vaak niet vers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.