Voedingsindustrie werkt diabetes in de hand

Er zit veel suiker in voedingsmiddelen. Chips, tomatensaus, worst, allemaal zitten ze vol met suiker. En het aantal diabetespatiënten  neemt hand over hand toe.

De uiterst verslavende stof suiker domineert in de supermarkt. Hoeveel suiker er in een product zit, is vaak lastig vast te stellen. Wazige percentages worden hierbij afgewisseld met de truc van onbegrijpelijke benamingen. Dat vermeldt Elsevier.

Suikermaffia

De voedingsindustrie probeert al jaren de schadelijke effecten van suiker te verbloemen. Als een ware suikermaffia lobbyt zij zich een ongeluk om regelgeving te ondermijnen en gezondheidsvoorlichting tegen te gaan. En niet onverdienstelijk.

Zo wist de industrie met 1 miljard euro een nieuw systeem voor duidelijke informatie op etiketten te dwarsbomen. Op de etiketten zouden verkeerslichtkleuren  gezonde en ongezonde voedingsstoffen aangeven.

Vooral diabetes 2 neemt de komende jaren enorm toe, volgens een prognose van het RIVM .

Lees meer op Elsvier.nl

Lees ook:Fabrikanten prijzen hun producten aan als gezond, maar meestal klopt daar geen bal van
Lees ook:Pinnen kan niet meer in 2012
Lees ook:AH mikpunt van Palestina Komitee
Lees ook:Hoezo crisis?
Lees ook:Bröd in de melk: een lekker papje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.