AH-bonuskaart verzamelde toch persoonlijke gegevens

De zogenaamde anonieme bonuskaart van  Albert Heijn is niet anoniem. Who cares? 

AH weet wie je bent en waar je woont, ook met een anonieme bonuskaart. Dat blijkt uit onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Je kunt bij AH blijkbaar terecht voor 2 typen bonuskaarten, een anonieme en een niet-anonieme. Wat AH nou kan doen met die gegevens, weet ik niet. En hoe anoniem wil je zijn? Ik vind het prima dat AH door mijn bonuskaart haar assortiment kan afstemmen op mijn wensen. Dat AH mijn naam en adres niet kent, is volgens mij sowieso een schijn-anonimiteit.  En als je met je anonieme bonuskaart je sleutels verliest, kan AH ze ook niet naar je opsturen, niet handig en niet fijn. Ook al weten ze waar je woont..

Het volgende bleek uit onderzoek: Als je inlogde op de site van Albert Heijn of je Air Mileskaart aan je bonuskaart koppelde, kwam de supermarkt toch te weten van wie de bonuskaart is. Albert Heijn had de klanten daarover moeten informeren, stelt het CBP.

AH zegt sorry
Het probleem is ondertussen opgelost, en AH heeft excuses aangeboden. Het is de zoveelste keer binnen korte tijd dat de supermarkt excuses moet maken. Vorige maand was er nog een valste Facebook-actie in omloop waarbij de Albert Heijn korting beloofde. De nepactie bleek onder een valse naam in het leven zijn geroepen.

bron: rtl

Lees ook:Hoe werkt de nieuwe bonuskaart van AH?
Lees ook:Mijn Bonus van AH moet nog even wachten
Lees ook:Gratis boodschappen met Gouden Bonuskaart
Lees ook:Vals geld rouleert bij AH Utrecht
Lees ook:Hotelactie verloopt chaotisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.