AH wil huismerkproducten duurzaam produceren

AH heeft laten weten dat zij uiterlijk in 2015 alle producten van het huismerk met verantwoorde grondstoffen wil maken. Om dat te bereiken, gaat AH samenwerken met het Wereld Natuurfonds (WNF).

Verantwoorde grondstoffen
Verantwoorde grondstoffen, wat zijn dat eigenlijk? Het gaat volgens het bericht om de internationale productie van palmolie, soja, vis, hout en papier. Het is dan de bedoeling om deze grondstoffen duurzaam te produceren.
Als dat allemaal lukt dan zullen eind 2013 al alle voedings- en verzorgingsproducten van het eigen merk alleen nog duurzame palmolie bevatten.

Palmolie
Palmolie zit onder meer in margarine, koek, zeep en cosmetica. En vanaf eind 2015, zo stelt AH, liggen er uitsluitend eigenmerkproducten van hout en papier met het duurzame FSC-keurmerk. Ook worden de magazines, zoals Allerhande, dan gedrukt op FSC-papier.

Daarnaast werken Albert Heijn en WNF samen om leveranciers van zuivel, vlees en eieren vanaf eind 2015 veevoer met verantwoorde soja te laten gebruiken. Ook zal de winkel dan alleen nog duurzaam gevangen vis met MSC-keurmerk of verantwoord gekweekte vis met ASC-keurmerk aanbieden. We zijn benieuwd.

Bron: De Stentor

Lees ook:Nieuwe smaak van Duo Penotti: Caramel
Lees ook:Keurslagers starten met duurzamer vlees
Lees ook:AH presenteert nieuwe troef
Lees ook:Bijna alle supermarkten verkopen dezelfde zalm
Lees ook:AH-letter wordt ook duurzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.