Spaanse Robin Hood steelt van de supermarkten

de Spaanse Robin Hood

De Spaanse Manuel, bijgenaamd Robin Hood,  vulde samen met medestanders winkelwagens vol rijst, olijfolie en melk. Om vervolgens parmantig langs de kassa van 2 supermarkten te lopen, zonder te betalen.

Herverdeling rijkdom
De buit werd daarna verdeeld onder 36 arme families. ‘Een rechtvaardige herverdeling van de rijkdom’, aldus Sánchez Gordillo. Gordillo is geen onbekende. Hij is burgmeester van het enige dorp in Spanje dat niet lijdt onder de recessie, die bijna 50% van de Spaanse bevolking treft. Marinaleda  is een communistische enclave, met een landbouwcoöperatie waarin iedere dorpeling zijn of haar plek tot volle tevredenheid invult. Het dorp telt 2.700 inwoners.

Dictator Franco
De conservatieve minister Díaz, had de Guardia Civil al opdracht gegeven de burgemeester op te pakken, maar bedacht zich. De overheid loopt het risico op veel negatieve publiciteit. Gordillo vergeleek hem met dictator Franco: ‘Alleen een rechter beslist of er een misdrijf is begaan, niét een minister’.  Maar er zijn wel enkele vakbondgenoten van de burgemeester gearresteerd. Woensdag en vrijdag werden vijf mensen gearresteerd voor hun rol in de supermarktdiefstal.

Bron: de Standaard

 

Lees ook:Spaanse weken bij Lidl
Lees ook:Spaanse wijnweek bij Lidl
Lees ook:‘Stelen’ van pizza’s krijgt staartje
Lees ook:Burgemeester ‘steelt’ pizza
Lees ook:Italiaanse supermarkt verkoopt wijn met afbeelding van Hitler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.