AH neemt positie in

Albert Heijn ziet de bui kennelijk al hangen volgend jaar. Nu het nieuws de ronde gaat dat C1000 met een spectaculaire actie een nieuwe prijzenoorlog gaat inluiden, vindt de grootgrutter het blijkbaar nodig om nog even te benadrukken waarom we gewoon lekker naar de marktleider moeten blijven gaan.

Met een landelijke advertentie in de dagbladen wil AH laten zien dat het tussen 2003 en 2008 goedkoper is geworden wat betreft A-merk producten. In plaats van 6% is AH nu nog slechts 2% duurder dan het gemiddelde. Ik weet het niet hoor, maar het komt op mij over als bar slechte reclame. Ze geven dus gewoon ronduit toe nog steeds duurder te zijn dan andere supermarkten.

 
In de advertentie vergelijkt Albert Heijn prijsbarometers van de Consumentenbond uit maart 2003 en juni 2008. De vergelijking geeft aan dat de marktleider in de tussenliggende periode goedkoper is geworden wanneer het gaat om de prijs van A-merken. Was AH in 2003 nog 6 procent duurder dan het gemiddelde, inmiddels is dat een kleine 2 procent. Blijkbaar is het concern trots op het feit dat het nog altijd boven de gemiddelde prijs uitkomt.
 
Albert Heijn gaat naar eigen zeggen ‘in het komende jaar weer alles op alles zetten’ om ervoor te zorgen dat de klant voor de prijs naar Albert Heijn komt. Gelukkig zijn ze wel realistisch genoeg om toe te geven dat ze niet de goedkoopste van Nederland zijn en dat ook niet zullen worden. ‘Gewoon omdat we dan niet meer de kwaliteit en keuze kunnen bieden die Albert Heijn zo Albert Heijn maakt.’ Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen.

Lees ook:Jumbo verlaagd prijzen A-merken
Lees ook:Duurder? Nee hoor!
Lees ook:Een geschenk uit de prijzenhemel
Lees ook:Oktober kost 6% meer
Lees ook:Zuivel, brood en boter veel duurder

Eén reactie op “AH neemt positie in

  1. nexus

    Leuk dat de c1000 nog steeds goedkoper is.. feit blijft dat de AH nog altijd een fijnere winkel is om mijn boodschappen te doen (persoonlijke mening)

    ga je voor je centen, dan is c1000,jumbo,lidl,hoogvliet een goede optie… maar verwacht dan niet dat je alles bij 1 winkel kan halen!!

    gr nexus

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.