Supermarkt houdt winterslaap

Veel dieren houden in de winter een winterslaap, maar kennelijk zijn zij niet de enige die in de koude wintermaanden even een pauze inlassen. In Terherne in Friesland heeft een ondernemer hetzelfde idee.

Met name de energiekosten hebben ertoe geleid dat de eigenaren van Supermarkt Feijen deze winter dicht gaan. Vanaf 2 november tot en met maart moeten de inwoners van het dorp hun boodschappen nu elders halen. In de zomermaanden is het wél rendabel om de zaak open te houden.

Overigens kan ik me best voorstellen dat het niet echt zinvol is om de supermarkt te openen met maar 800 inwoners in de winter. In de zomer lopen er zo'n 6000 mensen in het dorpje rond. Dat is voor de omzet een stuk beter.

Lees ook:Dirk dwarsboomt creatief concurrentie
Lees ook:Sociale supermarkt te duur
Lees ook:Helft Nederland vindt AH te duur
Lees ook:30 procent shopt al op zondag
Lees ook:Patisserie met muizen moet open

Eén reactie op “Supermarkt houdt winterslaap

  1. vakantiegast

    terherne is een dorp met ca. 800 inwoners, maar met een aardige hoeveelheid aan vakantiewoningen. Die worden even niet meegenomen en in de telling? Deze gasten genieten van een vers broodje, het krantje e.d. in het weekend.. De opening was een extra service die nu vervalt. Ook voor de oudere bewoners is het erg jammer.
    Vanuit de ondernemer snap ik het wel. Het verhaal heeft 2 kanten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.