Kant-en-klare stamppot: niet erg gezond

Zuurkool- en andijviestampotjes van de supermarkt en speciaalzaak, die je zo voor het gemak in de magnetron kan gooien na een drukke werkdag, zijn niet al te best voor een mens. Ze zitten vaak propvol verzadigde vetten en zout.

De Consumentenbond heeft allerlei stamppotten onderzocht en ontdekte dat 65 procent van het aanbod redelijk is. Maar liefst 30 procent is schaamteloos slecht te noemen. Een schrale 5 procent is goedgekeurd.

Fabrikanten en winkeliers worden daarom nu gevraagd om de bereidingswijze van de aardappelhapjes te veranderen, want mensen die dit vaak eten lopen groot risico op een verhoogd cholesterol.

Ook een hogere bloeddruk behoort tot de mogelijkheden die je kunt oplopen na het eten ervan. En zoals we allen weten kan dit leiden tot een beroerte of hartinfarct.

Bron: Distrifood 

 

 

Lees ook:Twijfels over prijsverlaging Jumbo
Lees ook:Gulden verdwijnt langzaam uit ons hoofd
Lees ook:Grijp hem bij zijn nekvel
Lees ook:Kijk uit met kalkoen
Lees ook:Senseo recall niet echt succesvol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.