Kaasje zonder dorst

Na jaren de kaas op dezelfde liefdevolle wijze geproduceerd te hebben, besloot kaasmaker Milner iets te doen waar menig fabrikant zich niet aan waagt: het recept te veranderen. Voortaan heb je geen glaasje water meer nodig bij je boterham kaas.

Milner maakte van zijn 30+ kaas een minder zoute versie. Dit gebeurde met zoveel passie en nauwkeurigheid dat volgens Milners eigen zeggen niets van de vertrouwde smaak verloren is gegaan. 

Daar valt nog over te twisten, maar gezonder is het nieuwe kaasje zeker. De richtlijn voor onze dagelijkse zoutinname ligt namelijk op 6 gram, terwijl veel Nederlanders wel 10 gram binnenkrijgen. Een kaasje met minder zout kunnen we dus wel gebruiken.

Dankzij het gebruik van halfvolle melk en andere interessante bereidingswijzen, zijn Milners plakjes kaas 40 procent minder vet dan veel andere kazen. Ook in dat opzicht een aanrader voor je gezondheid.

Is dit nieuws voor jou als een versnipperd papiertje, net zo waardevol als een platgedrukte mug? Tja dan blijf je gewoon doorgaan met het eten van je vertrouwde vette, zoute kaas en lap je alle gezondheidsadviezen aan je laars. Niemand die er wakker van ligt.

Bron: EVMI 

Lees ook:Proef nieuwe smeerkaas La vache que rit
Lees ook:1 euro actie C1000 krijgt navolging
Lees ook:C1000 negeert zuivelprijs AH en Jumbo
Lees ook:Kind eet met kerst 4 keer te veel
Lees ook:Geitjes in de wei op verpakking misleidend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.