Paardenvlees in lasagne schuld van consument

Er zit in veel goedkope kant -en-klaar maaltijden paardenvlees in plaats van koeienvlees. Na Frankrijk en Engeland is nu ook Nederland genoemd in dit vleesschandaal.

De consument moet de hand in eigen boezem steken, zei een Engelse expert gisteren op BBC World. Je kunt niet verwachten dat in een lasagne, die je koopt voor minder dan 1 euro, alles zit wat er op het etiket staat. Tja, zo kun je het ook bekijken.

Het verhaal is dat paardenvlees (voornamelijk uit Roemenië) in verschillende spotgoedkope maaltijden belandt. Paardenvlees is blijkbaar goedkoper dan rundvlees. Waarom? Geen idee, waarschijnlijk omdat een paard volgens velen dichter bij de mens staat dan een koe, en we die liever niet eten? Of is het vlees van oude paarden?

Hoe het ook zei, het is goedkoper. Dus goedkoop paardenvlees kwam in diverse maaltijden terecht want: de vleesverwerkingindustrie voelde zich onder druk gezet door de kant-en-klaar maaltijden industrie, en de kant-en-klaar maaltijden voelden zich onder druk gezet door de supermarkt (=consument?) om zo goedkoop mogelijk vlees te leveren.

Of het paardenvlees ook opduikt in kant-en-klaar maaltijden in onze supermarkten moeten we afwachten.

 

Lees ook:Kant-en-klaar maaltijden vliegen de winkels uit
Lees ook:La Place breidt maaltijdproef uit
Lees ook:Kant-en-klaar niet langer bij supermarkt
Lees ook:Paardenvlees in lasagne AH en Plus
Lees ook:Kant-en-klaar maaltijden nog steeds ongezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.