Gratis boek over echt eten bij Marqt

In samenwerking met wetenschapper en auteur Michael Pollan geeft Marqt in een gratis boekje 64 tips om weer echt te gaan eten.
Tot en met vrijdag 9 augustus 2013 ontvang je bij de kassa een Michael Pollan-kaartje die je bij de volgende keer boodschappen kunt inleveren voor het boekje ‘Een handleiding echt eten’.

Wellicht ken je Michael Pollan al van zijn bestseller ‘Een pleidooi voor echt eten’. Hierin bekijkt en belicht Pollan de huidige Amerikaanse voedselindustrie met een kritisch oog. ‘Amerikanen eten niet meer, zegt hij, maar nemen ‘eetbare voedselachtige substanties’ tot zich.

Niet aan tafel, maar in de auto of voor de televisie en meestal alleen’. Bovenstaande geldt bovendien niet alleen voor Amerika, ook in Europa zet deze trend zich door. De gevolgen van onze moderne eetgewoonten zijn bij iedereen wel bekend: obesitas en hart- en vaatziekten staan in Europa in de top 5 van risicofactoren die lijden tot sterfte.

Gelukkig is er ook een sterke tegenbeweging, namelijk die van het herintroduceren en opnieuw waarderen van Echt Eten. De oplossing van Pollan om weer echt voedsel te gaan eten? ‘Eet niets wat uw grootmoeder niet als eten zou herkennen’ en ‘Eet echt eten, niet te veel en vooral planten’.

bron:Marqt

Lees ook:Nieuwe vestiging Marqt in Amsterdamse Wolvestraat
Lees ook:Marqt looft prijs uit voor geveldesign
Lees ook:Ruil uw on-echt eten in!
Lees ook:Vis van het seizoen bij Marqt
Lees ook:Paasproeverij bij AH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.